Viktig informasjon før du skal reise

UDs globale reiseråd ble fjernet 1. oktober. Vi følger UDs reiseråd og det foreligger ikke reiseråd for ikke-nødvendige reiser til Kroatia. Våre reiser gjennomføres som planlagt og skulle det skje en forandring kontakter vi deg, vanlige avbestilling- og endringsregler gjelder.

 

  • innreisekrav ved hjemkomst til Norge finner du her

 

  • innreisekrav ved ankomst til Kroatia finner du her

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Fra 03. desember 2021 gjelder følgende innreiseregler:

 

  • Du skal som hovedregel teste deg for covid-19 ved grenseovergangsstedet i Norge med en antigen hurtigtest, uavhengig av vaksinasjonsstatus. Testpliktige kan teste seg ved en teststasjon på grensen, eller i løpet av 24 timer der det ikke er en slik stasjon på grensen. I tilfeller hvor det ikke er teststasjon, teststasjonen ikke er åpen på grenseovergangsstedet eller myndighetene har anvist den reisende om at test ikke skal gjennomføres på grenseovergangsstedet, skal vedkommende teste seg ved en annen teststasjon eller ved hjelp av selvtest innen 24 timer etter ankomst.

 

  • Som hovedregel må alle som har fylt 16 år registrere seg i innreiseregisteringssystemet seg før innreise til Norge. Innreiseregistreringen fylles ut på Entrynorway

 

  • Krav om attest for negativ koronatest tatt i løpet av 24 timer før innreise for dem som ikke kan dokumentere med et verifiserbart koronasertifikat at de er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 siste seks måneder.

 

  • Det er visse karanteneregler ved ankomst til Norge dersom du ikke er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 siste 6 måneder, innreisekarantene gjelder kun for reisende fra røde, mørkerøde, lilla og grå land (øvrige tredjeland). Innreisekarantene kan avsluttes ved negativ PCR-test tidligst 3 dager etter hjemkomst.

 

Husk at det er veldig viktig at du helt frem til avreise holder deg informert om hva som gjelder. Krav og anbefalinger kan bli fjernet, og nye kan bli tilføyet. Vi tar forbehold om eventuelle endringer. Merk at det er ditt ansvar å sørge for at du oppfyller de krav som gjelder for innreise til ditt reisemål. 

Innreisekrav ved ankomst til Kroatia

For innreise inn i Kroatia kreves det at alle personer f.o.m. fylte 12 år kan fremvise ett av følgende allerede på avreiseflyplassen:

 

  • Dokumentasjon/koronasertifikat på at du er vaksinert med minst en dose med Pfizer eller Moderna minst 22 dager og maks. 42 dager før avreise, eller at du er fullvaksinert. For Johnson&Johnson gjelder minst 14 dager etter første dose, eller dagen etter for andre dose (fullvaksinert). For AstraZeneca gjelder minst 22 dager og maks. 84 dager etter første dose.

 

  • Dokumentasjon på immunitet, i form av et positivt covid-19-testresultat (PCR-test). Testresultat kan være maksimalt 6 måneder gammelt, og må være utstedt tidligst 11 dager etter at du fikk påvist Covid-19.

 

  • En negativ antigentest (hurtigtest). Denne kan maksimalt være 48 timer gammel ved ankomst til Kroatia.

 

  • En negativ PCR-test som kan maksimalt være 72 timer gammel ved ankomst til Kroatia.

 

Husk at det er veldig viktig at du helt frem til avreise holder deg informert om hva som gjelder. Krav og anbefalinger kan bli fjernet, og nye kan bli tilføyet. Vi tar forbehold om eventuelle endringer. Merk at det er ditt ansvar å sørge for at du oppfyller de krav som gjelder for innreise til ditt reisemål. 

 

Oppdatert 03.12.2021

til toppen

til forside