~

Hvilke innreisekrav gjelder for Kroatia nå?

 

Hvilke innreisekrav gjelder for Kroatia nå? Her kan du holde deg oppdatert på hvilke innreisekrav som gjelder for reiser til Kroatia pt., vi tar vi forbehold om eventuelle endringer.

 

F.o.m. 05. juli opphevet UD reiserådet for alle land innenfor EØS/Schengen samt Storbritannia. De landene som er oransje, røde og mørkerøde på FHIs kart viser dermed kun hva som gjelder for innreise tilbake til Norge fra det aktuelle landet. Norske myndigheter fraråder ikke lenger å reise dit, men det er den enkelte reisendes personlige status som avgjør hvilke innreiseregler som gjelder for returen inn i Norge.

 

UDs globale reiseråd ble fjernet 1. oktober. Regjeringen vil gå tilbake til å gjøre en vurdering av reiseråd til hvert enkelt land, les mer hos UD.

~

Kroatia har følgende innreisekrav

Koronasertifikat

For innreise inn i Kroatia kreves det at alle personer f.o.m. fylte 12 år kan fremvise ett av følgende allerede på avreiseflyplassen:

 

1. Dokumentasjon/koronasertifikat på at du er vaksinert med minst en dose med Pfizer eller Moderna minst 22 dager og maks. 42 dager før avreise, eller at du er fullvaksinert. For Johnson&Johnson gjelder minst 14 dager etter første dose, eller dagen etter for andre dose (fullvaksinert). For AstraZeneca gjelder minst 22 dager og maks. 84 dager etter første dose.

 

2. Dokumentasjon på immunitet, i form av et positivt covid-19-testresultat (PCR-test). Testresultat kan være maks. 6 måneder gammelt, og må være utstedt tidligst 11 dager etter at du fikk påvist Covid-19.

 

3. En negativ antigentest (hurtigtest). Denne kan maksimalt være 48 timer gammel ved ankomst til Kroatia.

 

4. En negativ PCR-test som kan maksimalt være 72 timer gammel ved ankomst til Kroatia.

 

Lokale regler

Alle over 7 år må for tiden benytte munnbind innedørs på offentlige steder.

 

 

Oppdatert 19.10.2021

til toppen

til forside